Хусро Дехлеві і поетика індійського стилю - Кулик, А.С. (Сходознавство, 2009)
У результаті дослідження у творчості Хусро Дехлеві було виявлено ознаки поетики індійського стилю, а саме: ускладнена манера письма, використання художніх засобів ihām, jenās і tamśil, звернення до багатоступеневих складних образів і алегорій, лаконізм і афористичність байтів.