Європейський та євроатлантичний курс Туреччини як чинник реалізації її національної безпеки - Чубарова, Р.Р. (Сходознавство, 2009)
У статті розглядається хід співпраці Турецької Республіки з Європейським союзом, НАТО та іншими регіональними структурами безпеки. Авторка досліджує історичні, економічні і політичні передумови європейської та євроатлантичної інтеграції Туреччини. У статті дається оцінка перспективам вступу Туреччини до Європейського союзу. Зазначається, що успіх Турецької Республіки залежать від спроможності країни налагодити співпрацю з Грецією і Вірменією, а також від послідовного дотримання нею прав людини і вирішення курдської проблеми.