Вивчення мікрофлори насіння сої як одного з ймовірних факторів розповсюдження Bradyrhizobium japonicum - Крутило, Д.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Наведено результати вивчення наявності бульбочкових бактерій сої в складі епіфітної та ендофітної мікрофлори насіння сої різних сортів. Ризобій сої не виявлено на поверхні та в глибоких шарах насіння сої. Мікробіота насіння сої досліджених сортів представлена кількома морфологічними типами бактерій та грибів, кількість яких залежить від тривалості зберігання насіння.