Управління портфелем цінних паперів у комерційному банку - Семенов, Г.; Коваленко, Л. (Схід, 2009)
У статті висвітлено інвестиційну діяльність комерційних банків на ринку цінних паперів, визначено заходи активізації інвестиційної діяльності комерційних банків, а також проаналізовано структуру портфеля цінних паперів банківської системи України. Розглянуто загальні принципи інвестування банком грошових ресурсів у цінні папери, а також розкрито зв'язок між їх дохідністю та ризиками.