Роль економічних індикаторів у прогнозуванні курсу валюти - Садовнікова, О. (Схід, 2009)
У статті подана загальна характеристика основних економічних індикаторів та проаналізовано їх вплив на динаміку курсу валют в Україні та за кордоном. Розглянута специфіка стану валютного ринку України та чинники зниження курсу гривні в умовах економічної кризи. Для аналізу й прогнозу валютного ринку України автор пропонує користуватися всіма економічними індикаторами, прийнятими на світовому валютному ринку, з урахуванням специфіки впливу національної грошово-кредитної політики.