Авіакомпанії в умовах світової кризи - Євтушенко, А.; Сікеріна, М. (Схід, 2009)
У статті виконано системний аналіз проблем і тенденцій розвитку світових авіакомпаній і ринку авіаційних перевезень в умовах глобальної економічної кризи . Показано проблеми їх поточного та стратегічного розвитку й можливості їх подолання шляхом структрних змін у галузі й поліпшення управлінського інструментарію. Окреслено актуальні напрямки теоретичних розробок, які можуть підвищити ефективність роботи авіакомпаній у зазначених умовах.