Державно-громадське управління освітою в соціалістичній Болгарії - Докашенко, Г. (Схід, 2009)
У статті проаналізована структура системи управління освітою в соціалістичній Болгарії, яка поєднувала державні та громадські засади. Визначені основи взаємовідносин органів управління по горизонталі та вертикалі. Автор показує позитиви національних освітянських традицій, але при цьому підкреслює негативний вплив процесів комуністичної ідеологізації.