Міжнародне співробітництво в боротьбі зі злочинністю як історико-правове явище - Зозуля, Є. (Схід, 2009)
У статті проаналізовано зміст поняття міжнародного співробітництва в боротьбі зі злочинністю, досліджено розвиток співробітництва держав у цій галузі, основні напрямки, особливості й форми міжнародної співпраці в боротьбі з найбільш небезпечними проявами міжнародної організованої злочинності. Автор доходить висновку, що історико-правовий аналіз міжнародного співробітництва в боротьбі зі злочинністю дозволяє визначити найбільш ефективні форми боротьби правоохоронних органів із міжнародним криміналітетом.