Соціальне та економічне становище іногороднього населення Кубані в другій половині ХІХ - початку ХХ ст. - Білий, Д. (Схід, 2009)
У статті розглядається процес формування некозацького ("іногороднього") населення Кубані в другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. Докладно аналізується етнічний склад спільноти іногородніх, їх роль в економічному розвитку регіону, особливості правового та соціального становища. Особлива увага приділяється взаємовідносинам між козаками та іногородніми, причинам їх взаємного протистояння, політиці імперської адміністрації щодо різних соціальних станів Кубанської області.