Діяльність Львівського доісторичного товариства (1932–1939) - Масик, Р. (Схід, 2009)
У статті розглядається діяльність Львівського доісторичного товариства, яке було одним із відділень Польського доісторичного товариства в Познані. Визначено передумови заснування цієї інституції, проаналізовано особливості її організаційної розбудови, складу та проведення наукових досліджень. Автор констатує, що Львівське доісторичне товариство заснували з метою об'єднання наукових зусиль академічних учених та аматорів. Наукову політику Львівського доісторичного товариства формували лише дослідники університету. Особливістю Товариства був його мішаний польсько-український склад.