Теократизм як світогляд, ідеологія та форма організації суспільно-політичного буття - Дичковська, Г.; Ткач, І. (Схід, 2009)
У статті розглянуто феномен формування світогляду теократії-деспотії та теократії-Софії. Показано маніпулятивні та владно-домінантні тенденції теократії. Розкрито механізми формування суспільного світогляду на основі теократичних пріоритетів.