Внесок жіноцтва у відбудову соціальної сфери Донбасу в роки Великої Вітчизняної війни (1943-1945 рр.) - Єсіп, І. (Схід, 2009)
У статті розглядаються питання відновлення стану освіти, охорони здоров'я та установ культури після визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни, аналізуються фактори та умови відбудовчого процесу, вперше досліджується питома вага та роль жінок, які брали участь у відбудові установ охорони здоров'я, освіти та культури Донецького регіону.