Методи і моделі штучного інтелекту та інформаційних технологій для створення мультимедійних комплексів термінального діалогового управління - Сікора, Л.С.; Міюшкович, Ю.Г.; Малець, І.О.; Лиса, Н.К.; Сікора, В.М.; Владика, Р.М. (Моделювання та інформаційні технології, 2009)
Розглянута інформаційна технологія створення діалогових систем управління з використанням методів і моделей штучного інтелекту для прийняття оперативних рішень в режимі діалогу.