Топографічні та військово-топографічні описи територій XVIII - XIX ст. як джерельна база для вивчення становлення і розвитку льонарства та тютюнництва в Україні - Петрова, І. (Схід, 2010)
У статті представлено результати історико-наукового аналізу процесу становлення й розвитку льонарства та тютюнництва в Україні в останній чверті XVIII - початку ХІХ ст. як галузей сільськогосподарського виробництва. Показано значення льоновиробництва та тютюнництва для економіки України на різних етапах історичного розвитку країни, вплив термінів висаджування розсади на продуктивність тютюну в умовах Лівобережної та Правобережної України.