До математичного моделювання та вивчення процесу осушення пористих тіл - Гайвась, Б.; Бурак, Я.; Кондрат, В. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
Сформульовано нелінійні задачі осушення початково насичених рідиною пористих тіл за умови малої дисперсії поперечних розмірів пор та характерних умов взаємодії з довкіллям. Детально розглянуто перебіг процесу електроосмотичного осушення.