Математичне моделювання дифузійних процесів у багатофазних тілах випадкової структури з використанням діаграм Фейнмана - Чернуха, О. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
У роботі запропоновано новий підхід до фізико-математичного моделювання процесів масоперенесення в багатофазних випадково неоднорідних тілах. Вихідна крайова задача сформульована на основі законів Фіка. Для дослідження усереднених дифузійних полів застосовано техніку діаграм Фейнмана. Отримано нелокальне рівняння дифузії для усередненої функції Гріна. Запропоновано метод покращення збіжності не скінченних інтегральних рядів Неймана стосовно дифузійних процесів.