Оцінка функціональної стійкості розподілених інформаційно-керуючих систем - Машков, О.; Барабаш, О. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
Досліджується можливість кількісної оцінки функціональної стійкості розподілених інформаційно-керуючих систем. Вводяться поняття ознаки, критерію і запасу функціональної стійкості, які ґрунтуються на визначенні параметрів графа, що описує структуру досліджуваної системи такого класу.