Зовнішнє фінансування як засіб вирівнювання грошових потоків вугільних шахт - Кравченко, А.; Харченко, В. (Схід, 2009)
У статті розглянуто форми зовнішнього фінансування інвестиційних проектів вугільних шахт в умовах кризи - комерційний і банківський кредит, фінансовий лізинг. Визначено раціональні форми залучення позикового капіталу за напрямами фінансування - будівельні роботи й проведення гірничих виробок, придбання гірничошахтного обладнання, поповнення оборотних активів; обґрунтовано необхідність використання раціональних форм зовнішнього фінансування інвестиційних проектів для вирівнювання грошових потоків.