Вплив продуктивності праці на соціально-економічний розвиток підприємств різних типів виробництв - Мірошниченко, І. (Схід, 2009)
У статті обґрунтовуються основні теоретичні підходи до впливу продуктивності праці на соціально-економічний розвиток підприємств різних типів виробництв. Показано, що ефективність підвищення продуктивності праці прямо відбивається в чотирьох взаємопов'язаних аспектах: по-перше, у виявленні резервів росту продуктивності праці, по-друге, у можливості їх впровадження в господарську діяльність, по-третє, у їх значенні для соціальноекономічного розвитку підприємства й, по-четверте, у наслідках і результатах соціальноекономічного розвитку підприємства, які повинні бути підґрунтям для подальшого росту продуктивності праці. Розроблено механізм взаємовпливу продуктивності праці та соціально-економічного розвитку підприємства.