Метод обліку витрат «стандарт-кост»: переваги та недоліки - Манакіна, В.; Коломойцева, І. (Схід, 2009)
У статті досліджено актуальне питання вдосконалення управлінського обліку й контролю витрат підприємства. Із цією метою показано сутність методу обліку витрат "стандарт-кост" і проведено порівняльний аналіз прийнятого в управлінському обліку вітчизняних підприємств нормативного методу й методу "стандарт-кост". Акцентовано більш прогресивний характер останнього й запропоновано заходи легітимації методів обліку витрат на законодавчому та професійному рівнях.