Релігійна ідентичність як предмет релігієзнавчої рефлексії - Папаяні, І. (Схід, 2009)
У статті розглянуто й концептуалізовано феномен релігійної ідентичності, доведено неможливість його застосування як синонімічного з релігійністю та релігійною свідомістю. Автор відстоює думку, що задекларований ним конструктивістський підхід до феномена релігійної ідентичності відповідає наявним реаліям та особливостям розвитку релігії в сучасних умовах.