Чебишовське наближення сумою многочлена і функції з одним нелінійним параметром - Малачівський, П. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
Розглядається чебишовське наближення сумою многочлена і функції з одним нелінійним параметром. Встановлено умову, за якої чебишовське наближення з найменшою абсолютною похибкою таким виразом існує й єдине. Наведено приклади таких виразів і класів функцій, для яких чебишовське наближення цими виразами існує.