Оптимізація радіоелектронних схем за коефіцієнтом нелінійних спотворень - Заячук, І.; Кіт, Л. (Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2005)
Розроблено методику оптимізації за коефіцієнтом гармонік електричних кіл, які описують системою нелінійних алгебраїчних рівнянь. Методами якісного аналізу встановлено зв’язок між коефіцієнтом гармонік і статичним режимом роботи схеми, а відтак, за допомогою оптимізаційних процедур, здійснюють оптимальний вибір параметрів, що забезпечують цей режим.