Фізико-математична модель енергетичного коефіцієнта якості цифрових омметрів - Яцук, В. (Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2005)
У статті подано фізичну та математичну моделі вимірювального кола цифрових омметрів. На основі цих моделей встановлені вирази для визначення енергетичного коефіцієнта якості цифрових омметрів із урахуванням як термодинамічних шумів, так і шумів виду 1/f. Запропоновано здійснювати оперативний метрологічний контроль омметрів в експлуатаційних умовах з використанням переносних кодокерованих мір опору.