Издание районных газет на крымскотатарском языке в Крымской АССР - Змерзлый, Б.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В цій роботі автор досліджує процес виникнення та діяльності наступних районих газет: "Вперед к социализму", "Бригадир" "Ленинский колхозник", "Ударник", "Большевик", "Сталин-Елу", "Ленин-Елу" та ін. Також розгядаються зміни тиражу, об'єму та редакційного апарату вказаних видань.