Давньоруська доба історії України в історико-краєзнавчій спадщині Івана Франка - Скоморовський, В. (Схід, 2010)
У статті розглядається історико-краєзнавча спадщина Івана Франка, присвячена історії українських земель періоду середньовіччя. Автор відзначає, що актуальність та наукове значення всіх робіт І. Франка із цієї тематики зберігається до сьогодні. Особливу увагу звернено на роботи І. Франка, які висвітлюють період історії Галицько-Волинського князівства і розкривають його дослідницькі принципи.