Токсична дія етанолу та його продуктів на організм - Харченко, О.; Гавриш, Л.; Остапченко, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Проаналізовано дані сучасної літератури щодо влас тивостей етанолу, його всмоктування, розподіл в ор ганізмі людини, біологічної активності етанолу й аце тальдегіду, а також механізми розвитку шкідливих наслідків алкогольної інтоксикації.