Поновлюючи зв'язок часів (Наукова і навчально-методична література з античној історії, міфології та культури, класичних старожитностей у XIX ст.) - Куликова, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті вперше систематизовано і проаналізова- но перекладну й вітчизняну науково-методичну лі- тературу, підручники із всесвітньої історії та міфоло- гії, які використовували в системі класичної освіти на українських теренах у ХІХ столітті.