Експоненціальна дискретизація задачі Коші для звичайних диференціальних рівнянь - Сінчук, Ю.; Шинкаренко, Г. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
Використовуючи однокроковоу рекурентну схему з експоненціальними ваговими функціями побудовано чисельну апроксимацію для задачі Коші. Показано здатність такої схеми точно відтворювати вузлові значення шуканого розв’язку. Проведено аналіз відносно стійкості та збіжності, а також порівняно властивості запропонованої схеми з методом Кранка-Ніколсона. Подано числові результати розрахунку для сингулярно збуреної задачі Коші із застосуванням експоненціальної схеми.