Модель функціонування інформаційно-аналітичної системи багаторівневого моніторингу якості освіти - Чекурін, В.; Острей, С.; Острей, О. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
У статті вивчається можливість використання інформаційних технологій для автоматизації процесів моніторингу якості освіти на рівнях окремого учня/студента, класу/групи, потоку, навчального закладу, регіону, держави, а також оцінювання результативності роботи викладацьких колективів і органів управління освітою. Розглядаються деякі підходи до створення інформаційно-аналітичної системи для багаторівневого моніторингу якості освіти, обговорюються її структура та парадигма функціонування.