Рівномірне наближення з точним відтворенням значень функції та її похідних у заданих точках - Малачівський, П. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
Розглянуто задачу найкращої рівномірної (чебишовської) апроксимації дискретної функції з точним відтворенням її значень і значень її похідних у заданих точках. Досліджено властивості такої рівномірної апроксимації многочленом і встановлено необхідні та достатні умови її існування. Запропоновано також алгоритм для визначення параметрів апроксимації за схемою Ремеза з уточненням точок альтернанса за модифікованим алгоритмом Валле-Пуссена.