Метод m-паралельного послідовного перегляду записів та його використання для пошуку інформації у послідовних файлах баз даних - Лісовець, В.; Цегелик, Г. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
Запропоновано метод m-паралельного послідовного пошуку записів у файлах баз даних, орієнтований на його використання в багатопроцесорних ЕОМ, і досліджено ефективність цього методу для відомих законів розподілу ймовірностей звертання до записів. За критерій ефективності приймається математичне сподівання кількості паралельних порівнянь, необхідних для пошуку запису у файлі. Для цих же законів розподілу ймовірностей досліджується також ефективність використання методу m-паралельного послідовного перегляду для пошуку записів у послідовних файлах. За критерій ефективності приймається математичне сподівання загального часу, необхідного для пошуку запису у файлі.