Моделювання та розрахунок оптимальних параметрів руху поїздів - Притула, М.; Шпакович, Р. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
У роботі запропоновано модель, методика розрахунку та принципи, на яких побудовані алгоритми визначення оптимальних параметрів руху поїзда. Розрахунки параметрів руху поїзда проведені із врахуванням розподіленої маси вздовж його довжини. Наведено результати числових експериментів. Зроблено порівняльний аналіз впливу режимних параметрів руху поїзда на його енергетичні затрати.