Обчислення гіперсингулярних інтегралів у реалізаціях числових алгоритмів розв’язування задач математичної фізики - Дияк, І.; Макар, І. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2007)
Ефективність методів граничних елементів значною мірою залежить від якості апроксимації границі області, інтерполюючих функцій і схем інтегрування, які застосовуються. У роботі досліджено й апробовано декілька числових методів обчислення гіперсингулярних інтегралів, які використовуються при побудові схем числового інтегрування за реалізації симетричного варіанта методу граничних елементів. Наведено результати числових експериментів порівняння різних методик обчислення гіперсингулярних інтегралів.