Економічний прорив: прогрес заради добробуту - Поплавська, Ж.В.; Поплавський, В.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті обґрунтовано доцільність економічного прориву на інноваційних засадах як основи забезпечення конкурентоспроможності держави у світі. Визначено необхідні передумови економічного зростання. З посиланням на досвід провідних країн зазначено, що економічні перетворення слід проводити з одночасним розв’язанням соціальних проблем, забезпечуючи підвищення добробуту населення.