Аксіологічні детермінанти соціальної відповідальності бізнесу - Діденко, Н.; Павлова, Г. (Схід, 2009)
У статті розглянуто соціальну відповідальність бізнесу з точки зору аксіологічного підходу. Визначено, що аксіологічними детермінантами даного феномена є базові потреби суб'єкта бізнесу у самореалізації, в розвитку самовідповідальності й самосвідомості, а також наявність традиції соціальної відповідальності у суспільстві. Охарактеризовано підходи й теорії, що визначають рівень готовності бізнесу до участі в соціальних заходах влади і громадськості.