Мікроміцети в питній воді (Дослідження нового компонента гідробіоценозів і оцінювання його небезпечності для здоров'я населення України) - Гончарук, В.; Савлук, О.; Саприкіна, М.; Руденко, А.; Коваль, Е. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Протягом 2003—2006 рр. проведено систематичні дослідження питної водопровідної води міста Києва. Визначено вид мікроміцетів та проведено оцінювання їхньої токсчності для здоров’я населення. Установлено відмінності видового складу та чисельності виділених колоній грибів.