Термінологічний аналіз поняття "мотиваційна система управління промисловим підприємством" - Вознюк, А. (Схід, 2009)
У статті проведено аналіз основних категорій і понять теорії мотивації з метою визначення комплексного поняття "мотиваційна система управління промисловим підприємством" для його змістовної й функціональної адаптації до потреб практичної й науково-дослідної діяльності. У роботі запропоновано авторське трактування понять "мотив", "мотивація", "потреба", "стимул", "стимулювання", а також побудована лінгвістична матриця, що відбиває характер взаємозв'язку основних понять теорії мотивації.