Карнавальність без карнавалу: Травнева революція 1968 р. та дух шістдесятництва - Мальцева, О. (Схід, 2009)
У статті революційні події 1968 р. у Західній Європі, пов'язані з переходом від епохи модерну до постмодернізму, розглядаються крізь призму карнавалізації суспільної свідомості. Відмічається активізація особливого настрою - духу карнавалу, викликаного переходом у нові соціокультурні реалії. Виявляються соціальні функції карнавальної стихії та причини незавершеності перехідних процесів, що почалися в другій половині ХХ ст.