Прогнозна оцінка надходжень доходів у бюджет пенсійного фонду України в Донецькій області до 2017 року - Білопольська, В.; Лобанова, М. (Схід, 2009)
У статті виконана прогнозна оцінка можливих надходжень доходів у бюджет Пенсійного фонду України в Донецькій області до 2017 року. Проведене дослідження дозволяє зробити висновок, що формування доходів і фінансування витрат на рівні бюджету Пенсійного фонду ґрунтується на використанні математичних моделей і статистичних методів, апробація яких дає можливість здійснювати різноманітні розрахунки й науково обґрунтовувати можливі надходження в бюджет Пенсійного фонду, обирати стратегії формування страхових внесків з метою підвищення стимулюючої функції бюджетних важелів.