"Друга природа" другої реальності - Журба, М. (Схід, 2009)
У статті, всупереч переорієнтації сучасної філософії з поняття структури на поняття нонфінальної структурації, яка по суті забезпечує принципово аструктурний і нелінійний спосіб організації цілісності, запропоновано структурний підхід у дослідженні філософії культури. Зосереджено особливу увагу на аналізі економічної та інформаційної культури, які віддзеркалюють парадигмальну установку (гру структури) у напрямку динаміки та самоорганізації культури.