Глобальна соціокультурна трансформація: концептуальний вектор дослідження - Долгіх, Г. (Схід, 2009)
У статті розглядається глобальний процес соціокультурної трансформації в Європі, Ла тинській Америці та Азії. Представлені основні концепції цього процесу з урахуванням національно-етнічної специфіки та історичних умов, що склалися.