Формування ідеології авторитаризму та її поширення в СРСР та УСРР протягом 1920-х років - Ситник, О. (Схід, 2009)
Стаття присвячена аналізу процесу формування ідеології авторитаризму в СРСР та УСРР. Ураховано особливості трансформації більшовизму в авторитарну форму правління через запровадження "воєнного комунізму" й непу. Особлива увага приділена розкриттю сутності авторитаризму.