Рівномірне наближення функцій з інтерполюванням у заданих точках - Малачівський, П. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2006)
Розглядається задача найкращої рівномірної (чебишовської) апроксимації дискретних функцій із точним відтворенням її значень у заданих точках. Досліджено властивості такої апроксимації виразами, що задовольняють умові Хаара. Встановлено необхідні й достатні умови існування рівномірної апроксимації такими виразами з інтерполюванням у заданих точках і запропоновано алгоритм визначення її параметрів на основі схеми Ремеза із застосуванням модифікованого алгоритму Валле-Пуссена.