Моделювання розплаву свинцю методом молекулярної динаміки - Болеста, І.; Хвищун, А. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2006)
На основі методу молекулярної динаміки розроблено розрахункову модель і програмний комплекс для дослідження розплавів металів. За початкові положення атомів розплаву обираються вузли гранецентрованої кубічної ґратки, а початкові швидкості атомів задаються згідно розподілу Максвела. Розрахунок руху частинок здійснюється з використанням періодичних граничних умов. Для стабілізації температури системи застосовується термостат Нозе-Гувера. Кількісні дослідження проведено для розплаву свинцю. Прийнято, що частинки взаємодіють згідно потенціалу Васада-Тамаки. Досліджено радіальний розподіл атомів у розплаві.