Технологія створення програмного комплексу для моделювання фізіологічних систем - Ліссов, П.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розглянуті проблеми моделювання організму людини. Наводиться опис підходів до створення комплексів моделювання. Запропоновано оригінальний підхід до моделювання взаємодії функціональних систем організму на основі технології СОМ з забезпеченням гнучкого під’єднання моделей. Наведено опис створеного за даною технологією комплексу та результатів імітаційного моделювання.