Підгрунтя інноваційного розвитку (Проблеми і перспективи взаємодії академічної науки й освіти) - Амоша, О.; Землянкін, А.; Моісеєв, Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Пропонується новий підхід до питання вдосконалення взаємодії науки й освіти шляхом створення моделі та кої інтеграцї, яка базується на принципах спеціалізації та кооперації цих видів діяльності. З одного боку, слід розмежувати ролі викладача і вченого, а з другого — організувати їхню співпрацю в об’єднаних академіч них науково освітніх чи освітньо наукових комплек сах асоціативного типу.