Лексико-фольклористичні одиниці як складові ідіостилю Д.Міщенка (за історичною трилогією “Синьоока Тивер”, “Лихі літа ойкумени”, “Розплата”) - Домалега, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
У статті розглядаються лексико-фразеологічні одиниці мови історичної трилогїї Д.Міщенка про добу VІ - VІІ ст. н. е. як засоби відтворення духу зображуваної епохи й ментальних особливостей слов'ян та складові письменницького ідіостилю.