Методологічні аспекти аналізу ефективності агропромислового виробництва регіону - Лагодієнко, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Дослідження АПК регіону повинно відбуватися за різними аспектами. Зокрема, діагностика повинна проводитись з урахуванням загальної оцінки регіону, системи регулювання комплексу, внутрішніх виробничих зв'язків та тенденцій. Важливим елементом виступає регіональна спеціалізація, яка визначає перспективні та прибуткові галузі виробництва агропромислової продукції.