Проблемы расчета и интерпретации показателей ликвидности - Ренсевич, Н.Н. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Розглядаються та систематизуються методики розрахунку коефіцієнтів ліквідності. Уточнюються розрахункові формули трьох показників ліквідності. Пропонується матриця аналізу коефіцієнтів проміжної ліквідності, розрахованих традиційним способом і з використанням стійких засобів. На основі аналізу коефіцієнтів ліквідності і рентабельності дається оцінка діяльності керівництва з керування прибутком.